Extra's

Cordring

Een cordring (of navelring) is een piepklein rubberen ringetje dat om de navelstreng heen geschoven kan worden om deze zo af te dichten als hij doorgeknipt wordt. Er blijft slechts een klein ringetje achter om het navelstompje en heeft het zelfde gebruiksgemak als een plastic navelklem.

De cordring is vrijwel gewichtloos en onzichtbaar. Voor je baby veel comfortabeler dan een plastic navelklem. De kans op ontstekingen is daarmee ook kleiner. Ze zijn makkelijk schoon en droog te houden. De cording blijft ook niet haken achter kleding of een luier waardoor ook de moeder meer op haar gemak zal zijn bij het verwisselen van een luier of het aankleden van haar kindje.

Keltisch Zeezout

Een algemeen advies bij het gebruik van een bevalbad luidt om Keltisch Zeezout in het badwater te doen. Maar waarom eigenlijk?

Tijdens een bevalling, ongeacht waar en hoe deze plaats vindt, verbruikt je lichaam veel mineralen.

Als je in bad zit, verlies je veel mineralen aan het mineraalarme (leiding)water. Je kunt dit herkennen door gerimpelde handen en voeten, of doordat je duf wordt in bad. Om je mineraalverlies aan te vullen – én om te voorkomen dat je beroerd wordt in bad, is het dus belangrijk om Keltisch Zeezout in het badwater op te lossen.

Opname via de huid

De huid is het grootste orgaan van je lichaam. Via je huid kun je uitstekend mineralen opnemen, ze komen dan vrijwel rechtstreeks in je bloed terecht.
De mineralen van het in het badwater opgeloste Keltisch Zeezout worden via de huid optimaal opgenomen en benut. 

Bloed bestaat voor 0,9 procent uit mineraalzouten, de samenstelling ervan is voor 98 procent identiek aan zeezout.

Je vruchtwater is ook zout. Ons hersenvocht is eveneens zout.
Ons bloed, zweet en tranen smaken allen zout. 
Kortom: ons lichaam heeft zout nodig.

Keltisch Zeezout bestel je bij Bevalbad Westfriesland

Hoeveel Keltisch Zeezout doe je in het bevalbad?

Een isotone zoutoplossing is een zoutoplossing die gelijk is aan de zoutoplossing in ons bloed: 0,9%.
Ter vergelijk: het zoutgehalte in de zee bedraagt 3-4%.

Keltisch Zeezout of magnesium ?

Er wordt ook wel geadviseerd om magnesium in je bevalbad te doen.
Je kunt prima alleen magnesium toevoegen aan het water, maar weet dat in Keltisch Zeezout nog veel meer mineralen zitten dan alleen magnesium. En dat je met Keltisch Zeezout dus meer mineralen toevoegd aan je lichaam.
Tip: je kunt ook magnesium met Keltisch Zeezout combineren.

De volgende mineralen zitten onder andere in Keltisch Zeezout:
Natrium (31,42%), Magnesium (3,12%), Aluminium (<0,05%), (Silicum 0,27%), Fosfor (<0,0395%), Zwavel, (1,17%), Chloride (62,89%), Kalium (0,64%), Calcium (0,41%) en nog veel meer.